Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
wat nog komen gaat
wat is geweest 2015
wat is geweest 2014
wat is geweest 2013

31 december 2013
Met jachthonden gaan we ieder  jaar vol vertrouwen de jaarwisseling tegemoet. Van de knallen hebben ze geen last. Toch blijven we altijd opletten. Er hoeft maar een persoon niet op te letten en de schotvastheid kan verknalt zijn. Gelukkig ging dit jaar ook weer alles goed en zelfs in een vreemd huis met vreemde mensen zijn we allevier het nieuwe jaar goed in gegaan. Voor een ieder die dit leest een gezond, gelukkig en hondeliefdevol 2014.

28 december 2013
We hebben een heerlijke avond doorgebracht met hondenvrienden, die allemaal op hun eigen wijze met honden bezig zijn. We hebben gelachen en genoten van de gedeelde liefde die honden heet. Extra leuk was het bezoek van het italiaanse draekje Lola. Aan aandacht geen gebrek voor haar. Ze heeft zelf als geroken aan de jonge kwartels die we gekregen hebben van Irja. Bij een persoon heeft ze extra lang op schoot gezeten, dat was voor mens en hond een groot genot.

 

20 december 2013
Misthy en Tamara zijn meegevraagd voor een hazenjacht in de Noord-Oost polder. Het ging heel goed. Misthy had twee mooie apporten en 1 apport ging niet helemaal goed, maar ze zwom toch maar even een heel breed kanaal over, Tamara was weer trots. Irja en Tamara kregen een haas mee als dank voor het drijven en hondenwerk. Op tweede kerstdag hebben we die met elkaar opgegeten, hoe mooi kan de jacht zijn?

 
 

 

14 december 2013

Misthy zou meedoen aan de zweetwerktraining van Ralph Bosch, van Infinity Gundogs. Helaas was Ralph door zijn rug gegaan, dus ging de training niet door. We hopen snel op een herkansing. We zijn in plaats daarvan maar met een paar collega-grijzen gaan wandelen bij Kasteel Groeneveld. Ook Isis de mama van Misthy was erbij, jeetje wat lijken ze toch op elkaar.....

  

30 november 2013

We hebben zaterdag 30 november veel kilometers gereden, maar met succes. We hebben de dekreu bekeken en goed bevonden. Hij was in het echt net zo mooi als op de foto's en had daarnaast een heel mooi karakter en een prachtig gangwerk. Hij was zeer baas gericht en goed onder appel, veel jachtervaring, maar leeft in huis bij zijn baas en bazin. Hij en Misthy konden het goed vinden, wat we ook belangrijk vinden. Inmiddels hebben we de beide dekreuen eigenaren op de hoogte gesteld van onze eerste en reservekeuze. De eerste keuze is geworden Heros vom Leymborg, de reservereu houden we nog even voor ons zelf. Nu de papieren invullen en wachten op de loopsheid.

  

24 november 2013

Tamara was erg tevreden over de wintertraining bij Gerrit. Er waren steeds dubbele apporten met wild en gevarieerd uitgezet. Zelfs de voorjagers werden in het ootje genomen en moesten vertrouwen op de neus van de hond in plaats van de aanwijzingen van de jager, een hele goede oefening dus!
Een positieve training met mooie leermomenten en goed werk van Misthy.

 

17 november 2013
Najaarswandeling van de WSH. Wel met 62 honden hebben we gewandeld rond het meer in Bussloo. Een prachtig gezicht om het lint van wandelende weim-eigenaren langs het meer te zien lopen. We zijn twee uur onderweg geweest. Regelmatig hebben we even halt gehouden om de groep weer even compleet te maken. Dat gold ook voor het herenigen van sommige weimaraners met hun baasjes. Wim en Tamara waren de zogenaamde bezemploeg. We liepen aan het einde van de groep en vingen dan radeloze weimaraners op, die al zoekend om zich heen keken en steevast naar het einde van de groep liepen. Daar dachten ze hun baasje te vinden. Maar die liep natuurlijk ergens midden in de groep gezellig te kletsen en op te scheppen over zijn of haar hondje. En het hondje, tja die was zo druk met spelen met zijn soorgenoten dat hij natuurlijk zijn baasje helemaal niet goed in de gaten had gehouden..... Eenmaal weer herenigd liep een ieder weer vrolijk verder. 

  
  
  
 Monique Jongenelen en Sarina Lammerts, bedankt voor de foto's.

16 november 2013
In plaats van de te gaan trainen, is Tamara meegegaan op de jacht. Via een kennis die jacht heeft hier in de buurt, waren Misthy en Tamara uitgenodigd om op "de hazen" te gaan. En niet onverdienstelijk, het tableau was niet heel groot, het genot van de jacht en het apporteerwerk van Misthy des te meer. Ze heeft haar eerste duiker, na goed zoeken en volhouden mooi binnengebracht. Een eend aan de overkant van de wetering, kwam ook binnen en meteen ging ze de geschoten haas halen, die ze nog in haar hoofd had zitten. Oh wat was Tamara trots. Zelfs met het drijven wordt Misthy steeds beter te hanteren en volgt ze al hele stukken naast, wel aangelijnd. Zodra de wind in ons gezicht blaast en er sporen van haas zijn is ze niet meer te houden en zou ze Tamara het liefst over het spoor naar het haas brengen.....

 
 

15 november 2013
De Algemene Ledenvergadering van den Vereniging Weimarse Staande Hond ging niet door. De Jachtcommissie heeft gebruik gemaakt van dat gat en is bij elkaar gekomen. We hebben de jaarkalender van volgend jaar doorgenomen. Wim en Tamara organiseren de oefendag in augustus volgend jaar. Het wordt weer een mooi en druk (verenigings)proeven jaar. Wim help daarnaast ook Hans met het Veldwerk, zijn lust en zijn leven.

11 november 2013
Een vrije dag genomen op 11 november, dat is ondertussen traditie. Om DE wedstrijd der wedstrijden te gaan zien, voor het apporteerwerk van de jachthondenrassen in Nederland, de NIMROD. Dit jaar voor de 40e keer georganiseerd en gehouden bij Dorhout Mees in Biddinghuizen. Drie mooie proeven uitgezet met steeds drie apporten met voldoende variatie. Het was een weerzien met veel bekenden en dus erg gezellig, we hadden zelfs een heuse minibar. Daardoor moet je altijd opletten dat je wel ziet waar je voor komt, mooi hondewerk. Voor de uitslag en foto's verwijs ik graag door naar de website www.nimrod-nederland.nl.10 november 2013

Dit keer naar Haaksbergen om te trainen met de Frankrijkgroep. In 2012 hebben wij een trainingsweek gevolgd in Frankrijk onder leiding van Ceciel Smits. We hebben het daar als deelnemers zo gezellig gehad dat we af en toe bij elkaar komen om te trainen en te kletsen over honden. In de mooie omgeving van Haaksbergen hebben we met elkaar de honden uitgelaten, nog een apportje gedaan waar voldoende uitdaging in zat en de dag afgesloten met een heel goed verzorgd en heerlijk eten gemaakt door chef Frans en sous-chef Dianne.

 
 

6 november 2013
De pups van Felsisin's zijn nu zeven weken oud en al echte kiloknallers als we weer een bezoekje brengen. Even heerlijk geknuffeld, maar vooral gespeeld, want dat vinden de pups nu veel leuker. 

3 november 2013
Vandaag kregen we te horen dat we de beoogde reu voor Misthy toch niet kunnen gebruiken als dekreu. De eigenaar heeftandere plannen en wil die graag realiseren en niet op het spel zetten voor een dekking. Jammer, maar we respecteren zijn keuze. Dat wordt dus op zoek naar een andere dekreu.

27 oktober 2013

De eerste wintertraining zit er weer op. Het ging best goed. Misthy heeft met veel plezier gewerkt bij bijna alle oefeningen, behalve de oefening met de kauwtjes was ver beneden peil. Het vinden van de kauwtjes gaat zonder probleem, als ze verwaait zie ik het heel duidelijk, ze is er bij en komt dan heel hard terug gehold, maar zonder kauw.......Dat wordt trainen, want met een MAP B op ons verlanglijstje voor 2014 moet ze kauwen en kraaien zonder probelemen apporteren. H|et is schadewild in Nederland en dus veel voorradig en gebruikt voor MAP-s.
Tussen de oefeningen van Gerrit, dit jaar geholpen door Nicole van Harskamp ook nog wat gedaan dat gaat goed. We gaan maar eens nadenken over een traininsgopbouw en waar we in het voorjaar de trainingen gaan volgen. 

26 oktober 2013
Eindelijk eens een dagje geen (honden)verplichtingen. Dus heerlijk de dag beginnen met een lange wandeling in fazantenparadijs. Misthy en Pralina struinen samen het hele gebied door en vinden veel van de ruim aanwezige fazanten. Het blijft fantastsich om de hondjes te zien voorstaan en te doen waar ze voor gemaakt zijn, wild vinden!! 

 

 

 

20 oktober 2013

De herfstwandeling georgansieerd door de BIC. Bij het vliegveld van Hilversum, ligt een prachtig stuk omheinde hei. Heerlijk groot waar de honden zich kunnen uitleven tijdens een prachtige wanderling. De BIC organiseert regelamtig leuke wandelingen zodat Bracco-liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en genieten van dit prachtige statige ras.

 

 

 

 

19 oktober 2013
Het zou leuk zijn geweest om hier te kunnen vermelden wat een geweldige dag en een geweldige kwalificatie Misthy gehaald heeft. Maar helaas dat kan ik niet, want de wedstrijd is afgelast. Alle bieten waren gerooid en dus bleef er geen dekking meer over voor het wild. 

13 oktober 2013
Een paar weken gelden werd ons gevraagd of we zin hadden om te wandelen met wat mensen in de Loonse en Drunense Duinen. Nou dat is altijd leuk natuurlijk. Er zouden bracco's komen en wat weimaraners. Na een bericht op Facebook sloten zich nog wat meer enthousiastelingen aan. Zelfs het weer dat echt heel slecht was, hield ons niet tegen. Het was een gezellige wandeling met elkaar en alle hondjes!

 

12 oktober 2013

De Bokaal. Wim mocht met Pralina meedoen, omdat hij in dit jaar 2 kwalificaties heeft gelopen. Bij het prachtige kasteel in Herkenbosch werden we ontvangen door de vereniging Epagneul Francais. Zij organiseerden dit maal de wedstrijd. Er streden dertien honden om de (wissel)bokaal, die meegenomen was door Andre Nieuwenhuis, die hem vorig jaar had gewonnen. Lang verhaal kort, Andre kon hem aan het einde van de dag weer meenemen, want hij won wederom met een 1e ZG, een prachtig resultaat. De weimaraner Loeka van Edwin van der Linden werd 2e met een Goed. Wim en Pralina lukte het niet om tot een succesvolle wedstrijd te komen. Wim was zeer te spreken over de loop die Pralina liet zien, maar ze flushte een fazant. Game over, loop afmaken, maar geen kwalificatie en geen kans op een 2e beurt.
Desondanks hebben we het heel erg naar ons zin gehad, het was mooi weer, een gezellige sportieve sfeer langs de kant met veel bekende gezichten.

 

11 oktober 2013

MAP Vollenhoven. Het was echt een heel erg regenachtige dag. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat regen, regen, regen. Wim is dus vooral nat geworden en heeft daarnaast geholpen bij de MAP. De honden en voorjagers hadden het zwaar, desondanks vielen er toch nog 14 B-diploma's en 8 A-diploma's. De afsluiting stond vooral in het teken van warm worden totdat de diploma's werden uitgereikt.  

6 oktober 2013

Misthy heeft vandaag kennisgemaakt met Sam, de reu die we op het oog hebben als de vader van het nestje begin 2014. Het ging goed, tijdens een heerlijke ochtendwandeling in een herfstige omgeving hebben Sam en Misthy (en Pralina) elkaar ontmoet.

 

Daarna nog even koffie gedronken en puppies geknuffeld bij Irja, die snel even een paar foto's prachtig heeft bewerkt, DANK.5 oktober 2013
De MAP, meervouding apporteerproef georganiseerd door de WSH bij de Bolusberg te Heerle. Wim en ik zijn daar aanwezig geweest om de vereniging te helpen. Er deden 29 combinaties mee en er werden slechts 4 diploma's gehaald, 1 A-diploma en 3 B-diploma's. Hans werd tweede inde B met Hera met e totaal van 420 over 6 proeven.

2 oktober 2013

Wim haalt met Pralina in de Kampioenswedstrijd van de WSH de kwalificatie 2e Goed. Pralina deed het goed, liet een mooie loop zien, waarbij ze prachtig tot voorstaan kwam. Helaas was ze niet steady op het schot en verprutste ze daarmee een zeer hoge kwalificatie. Toch zijn we apetrots op onze "grande dame". Wim en Pralina mogen nu meedoen met de "Bokaal" op de 12e oktober. Spannend!

 

25 september 2013
Bij Felisin, van Irja Schierbeek, waar Misthy vandaan komt, zijn weer puppies geboren. Wij zijn even heerlijk gaan puppieknuffelen om ze alvast een beetje te socialiseren.

22 september 2013
Naar de jaarlijkse bracco Familiedag hebben we ons neefje en nichtje meegenomen. Zij hebben zich prima vermaakt en laat Rogier nou de schilderwedstrijd winnen. Hij staat de volgende keer op de voorpagina van de "Il Trotto" en wij zijn trots!!


14 september 2013
In Eexterveen is de veldwerkwedstrijd georganiseerd door de BIC. Het weer zit niet mee, bijna de hele dag regent het flink. Dat merken we aan het wild, ze blijven vooral goed weggescholen. Toch word er door diverse honden wild gevonden. Wim en Pralina hebben laten een mooie loop zien, helaas kwam Pralina niet tot voorstaan, het wild vloog meteen op. Vervolgens tekende ze flink, maar dat bleek een ree te zijn. Deze liet ze wel mooi vertrekken, maar geen kwalificatie.

8 september 2013
Op de laatst dag van onze vakantie gaan we naar de KNJV proef van de WSH bij de Bolusberg te Heerle. Tamara heeft daar voor het eerst het secretariaat verzorgt en Wim was helper bij verschillende proeven. Het secretariaat is een secuur werkje, omdat er voor de deelnemers een diploma van af hangt. Belangrijk dus dat alles goed gaat en de diploma's juist en volledig uitgegeven kunnen worden. Een geslaagde dag met mooie resultaten, te vinden op de site van de orweja.

7 september 2013
Omdat Tamara op 8 september het secretariaat doet voor de WSH, doet ze op 8 september de knjv proef bij het gewest Brabant ook bij de Bolusberg te Heerle. Een dag die tot op het laatste onderdeel niet vlekkeloos, maar wel voldoende verliep. Bij het "uit water" kreeg Misthy een D en was het voorbij, geen diploma en een rotletter erbij. Er valt nog wel wat over te zeggen, maar laten we dit zeggen, weer een les geleerd en een ervaring rijker.

6 september 2013
We zijn gaan kijken bij de jeugdwedstrijd van de BIC in Retranchement. Dat was weer vroeg op en ver rijden. Ja, die veldwerkwedstrijden zijn nooit naast de deur. Wel prachtige velden en heerlijk weer. Onder het oog van de keurmeester Cor Woets, die altijd bereid is om zijn kennis te delen, lieten een aantal honden leuk werk zien.

4 september 2013
We krijgen de kennelnaam die we wilden. Vanaf nu kan het echt gaan gebeuren. Van het Raedthuys is geboren!

24 augustus 2013
KNJV proef Sterkenburg. Het terrein waar Tamara ooit haar eerste proef liep en die compleet verprutste van de zenuwen. Het ging in ieder geval beter dan de vorige keer. Samen met Rosemarijn een hele gezellige dag gehad en we gaan naar huis met een B-diploma van 60 punten.

17 augustus 2013
De eerste echte KNJV proef van dit jaar. Na het slechte resultaat van de onderlinge heeft Tamara er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten. En met succes!! Misthy en zij halen een B-diploma van 73 punten, ongelofelijkl wat zijn we blij!! En zelfs een 10 voor Markeren van Wim Blokland nog wel.


10 augustus 2013
De dag van de onderlinge, waarbij alle deelenemers aan de trainingen van KNJV 't Sticht laten zien wat zij geleerd hebben. Voor de trainers onderling ook altijd een beetje competitie wie zijn groep het verste gebracht heeft. We hebben de laatste weken flink getraind om alle puntjes op de "i" te zetten, maar helaas, een verdiende nul voor markeren. Ik wilde meteen daarna de handdoek in de ring gooien, maar een goede trainer is er dan ook om je op te peppen, dus na wat bemoedigende woorden van Gerrit ben ik toch doorgegaan. De andere proeven gingen goed, dus ik baalde flink van die stomme nul, maar goed, dat betekent werk aan de winkel voor de 17e.

21 juli 2013
Zomerwandeling van de Bracco vereniging. Een gezellig wandeling, maar we moesten op tijd weer afhaken, want we vierden de verjaardag van Wim met een grote verassing als kado.6 juli 2013
Op 1 maart zijn wij getrouwd op Terschelling door Ellen Starrenbrug, de trouwambtenaar op Terschelling. We hebben zo'n leuk contact gekregen met haar dat we nog eens terug zijn gegaan om even een kopje koffie te gaan drinken en haar te bedanken. Weer naar het prachtige Terschelling is altijd prachtig en voor de honden heerlijk om uit te waaien op het Groene Strand.

 

29 juni 2013
De BIC heeft vandaag haar clubmatch. Het is weer op het terrein van de jachtbeurs in Strijen. Dat is extra leuk, want na de clubmatch kunnen we dan nog even over de beurs lopen. We hebben veel bekijks met de honden. Het weer was prachtig en dag keuring was extra bijzonder omdat er een italiaanse keurmeester bereid was gevonden de Bracco te keuren. Het nestbroertje van Pralina Pietro werd clumatch winnaar en Pralina zelf scoorde een 2e uitmuntend.

9 juni 2013
De WSH houdt in Delft de Dummy Apporteer Proef (DAP). Een proef met steeds 2 apporten van dummies. Een hele leuke gevarieerde proef waarbij je kan testen wat het niveau van je hond is. Bij Misthy ging het mis bij het markeren, dat was een lastige oefening. Over de rest was Tamara best tevreden.25 juni 2013
In Nieuwegein bij de Kynologen Vereniging vind de jaarlijkse Clubmatch van de Weimaraners plaats. Wim staat in de stand met informatie over de jacht en jachttraining. Samen met Allard en Jur geven ze de aanwezige informatie over de oorsprong en passie van het ras. Ze hebben van alles bij zich zoals dummies, in alle maten en soorten, beeldmateriaal, bladen over jachthonden, riemen enzovoort.

27 april 2013
Omdat dit jaar de abdicatie op de 30 april is en Beatrix het stokje doorgeeft aan Willem Alexander is de tradiotionele veldwerkwedstrijd van de WSH op Koniginnedag (speciale dag de laatste was in 2012) verzet naar de 27e. De verjaardag van Willem Alexander en de dag waarop vanaf volgend jaar Koninsdag gevierd gaat worden.
We reizen weer af naa het plaatsje De Heen waar we bij Cafe 't Goeleven verzamelen. We hebben allebei ingeschreven, maar gaan onverrichter zaken weer naar huis.

  

23 maart 2013
Net terug van een heerlijke huwelijksreis naar Sicilie heeft Wim de wedstrijd van de Weimaraner in Markelo. Het lijkt wel hartje winter en de wind is echt hard en koud. Toch lukt het Pralina en Wim om een kwalificatie te halen. Een 2e Goed en Wim zijn eerste echte kwalificatie. Hij is in de wolken.Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links