Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
Gehoorzaamheid
Veldwerk
Apporteren
Zweetwerk
Ringtraining

Om je hond uit te brengen op een hondenshow, een exterieurkleuring, is het verstandig om ringtraining te volgen. Bij deze training leer je hoe je je hond moet "voorbrengen". Als de hond in een show getoond wordt, is het belangrijk dat hij goed voor de dag komt. Zijn vacht is goed verzorgd, hij laat zich nestjes betasten door de keurmeester. Zijn gebit moet namelijk nagekeken worden en de oren. De keurmeester wil daarnaast graag voelen aan de hond hoe zijn botstructuur is. Je hond moet dus geen probleem hebben met vreemde mensen die hem aanraken. Ook moet de hond "zijn gangwerk" laten zien, door in de ring en op en neer in de ring te draven.

Dit showen lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Een voorbeeld: als Tamara stil staat wil zij in de jacht dat Misthy automatisch gaat zitten, want rust in de hond is belangrijk. Bij een show is het juist de bedoeling dat je hond blijft staan naast je als je stilstaat. Dat levert soms hilarische taferelen op. Een handige tip is om voor "het staan" de hond een commando aan te leren.

  


Je krijgt van de keurmeester een kwalificatie/uitslag over hoe jouw hond voldoet aan de rasstandaard in zijn ogen. Dit kan zijn een "G" voor goed, een "ZG" voor Zeer Goed en een "U" voor uitmuntend. En van de honden in de ring wordt dan de beste hond gekozen. De honden zijn verdeeld in klassen en de reuen en teven worden apart gekeurd. Binnen de show-wereld heerst een gezonde concurrentie.

Het is echt een aanrader om naar een exterieurkeuring of zogenaamde hondenshow te gaan, als je van plan bent om een rashond te kiezen. Er zijn vaak fokkers van het ras aanwezig en zo krijg je een goed beeld van hoe het ras er uit ziet. Als je een praatje gaat maken met de deelnemers, zul je merken dat zij als liefhebber van het ras graag hun kennis delen over (de eigenschappen van) de rashond.

 Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links