Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
Gehoorzaamheid
Veldwerk
Zweetwerk
Ringtraining
Apporteren
Het onderdeel van de jacht waarbij de jachthond het geschoten stuk wild ophaalt en zo snel mogelijk bij zijn baas/voorjager brengt. Dit vraagt jachtverstand van de hond een behoorlijk stuk appel en controle over de hond. Binnen dit werk zijn er weer verschillende varianten van apporten die vaak ook een andere commando kennen om de hond aan het werk te zetten. Zo kennen we:
  • verloren apport; een apport wat geschoten is, maar niet in het zicht van de jager. De hond zal vooral met zijn neus en met behulp van de wind op zoek gaan naar verwaaing van het stuk wild om zo het stuk binnen te kunnen brengen.
  • markeerapport; de hond ziet het stuk wild vallen en "markeert" waar het gevallen is. Hij onthoudt die plek en gaat op het commando "apport" op weg om het stuk binnen te brengen.
  • uit water; het wild is in het zicht van de hond in het water gevallen en de hond gaat het wild binnen halen op het commando apport.
  • over water; de hond wordt over gestuurd en krijgt aan de overkant van het water een volgend commando, zodat het stuk wild binnen gebracht kan worden.
Voor apporteertrainingen kunt u terecht op de site van de KJV. Ze worden door het hele land gegeven op verschillende locaties.

 
 


Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links