Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
wat nog komen gaat
wat is geweest 2014
wat is geweest 2013
wat is geweest 2015


21 februari 2015
Tamara gaat naar de presentatie van Joachim Verbeek "Hoe leer ik mijn hond dirigeren".

28 februari 2015
De veldwerkinstructiedag van de BIC, wederom onder leiding van Cor Woets, een leerzame dag voor een ieder die wil proeven aan het mooie spel op de wind.

6 maart 2015
De aftrap voor het veldwerkseizoen voor Misthy op de velden van Chaam. Wim gaat haar dit seizoen voorjagen, we hebben dit koppel voor 5 wedstrijden ingeschreven, nu maar hopen dat de loting ons gunstig gezind is.

7 maart 2015
Pralina en Wim mogen hopelijk meedoen met de veldwedstrijd van de Heidewachtelvereniging in Hilvarenbeek.

8 maart 2015
De ALV van de BIC. Tamara heeft zich beschikbaar gesteld voor de vacature van bestuursecretaris van de BIC. Als de leden het goed vinden, word zij verkozen en neemt zij de taken van Marianne van Eelvelt over, die het heel wat jaren met toewijding heeft gedaan.

14 maart 2015
Misthy is ingeschreven voor de veldwedstrijd in Markelo.

20 maart 2015 
Vergadering van de Jachtcommissie van de Weimaranervereniging. Wim en Tamara hebben daar ieder hun taak en nemen we de activiteiten voor 2015 weer door.

26 maart 2015
Samen met Pralina gaat Wim hopelijk meedoen met de veldwedstrijd van de Drentsche Patrijshond in Alphen.

27 maart 2015
Tamara neemt deel aan de workshop "Training Workingtests" gegeven door Lenk Krispijn en Willy Walbeek. Aangezien Tamara en Misthy ingeschreven zijn voor 3 workingtesten dit voorjaar, lijkt dit geen overbodige luxe.

14 februari 2015
Misthy is alweer 5 jaar geworden. Als ik terugdenk aan alles wat we al samen hebben meegemaakt, maakt me dat blij van binnen. Een heerlijk hondje met ontzettend veel werklust.9 februari 2015
De Midwinter Workingtest, georganiseerd door Ton Verbruggen. Al jaren een bekende inofficiele proef, waar alle NIMROD deelnemers van het voorgaande jaar aan meedoen en verder worden een aantal vooraanstaande voorjager uitgenodigd, die goed gepresteerd hebben met hun hond het afgelopen seizoen. Wij zijn gaan kijken en hebben veel mooi hondewerk gezien, weer vele bekende en onbekende, een heerlijke gezonde koude dag buiten. 

3 - 8 februari 2015

Op 4 februari zijn we naar de jachtbeurs te Dortmund geweest. In Duitsland wordt de jacht heel anders beleefd, grootser en dat is te merken, een mega aanbod op allerlei gebieden die met de jacht te maken hebben. En de rassenparade, een vast item als we gaan. Wim loopt standaard met Praline mee, immers de bracco is een grote onbekende in Duitsland. Met als kers op de taart voor Wim, het felbegeerde speldje. Ieder jaar de trip naar Duitsland meer dan waard.
 

  

 

1 februari 2015
Na het eerste succes van de workshop zweetwerk, wordt hij nu nog een keer gegeven in het westen van het land. Misthy en Tamara hebben meegedaan. Het theoriegedeelte was heel interessant, gegeven door Ruud Onderwater, keermeester voor deze tak van sport. Daarna met elkaar het veld in en zelf een spoor uitzetten, op drie verschillende manieren, erg leerzaam. En daarna mochten we het spoor uitwerken. Misthy was niet te houden, ze had Tamara de hele tijd in de gaten gehouden en ging als een trein, onze les voor de dag is, RUST RUST RUST.

18 januari 2015
De winterwandeling van de BIC (Bracco Italiano Club) in Lage Vuursche. Er was een behoorlijke opkomst en zijn in de drukte van het kwijtraken van een paar honden helemaal vergeten om de traditionele groepsfoto te maken. Een mooi close up van onze ouder en grijzer wordende Pralina.

 

17 janauari 2015

We waren als helper aanwezig bij de NOJG proef in Heerle bij Ben en Leny Hectors. Dit is de andere jagersvereniging, dus waren we benieuwd hoe die proeven zouden zijn? Echte praktijkproeven, waarbij vooral de ontspannen sfeer onderling en bij de keurmeesters opviel. Daarnaast wordt er anders gekeurd, er zijn per apport 25 punten te verdienen, ook al komt het apport niet binnen, kun je toch nog punten krijgen. En last but not least als voorjager zijn er ook punten te verdienen, 20 per proef. Dat maakt een maximale score van 70 als de proef perfect wordt afgelegd. Ook wordt en met meer soorten wild gewerkt, hier behoren nerts of meerkoet ook tot de te apporteren wildsoorten. In de ochtend hielpen we bij een markeer (ver) en een verloren zoek, waarbij er na 11 hondjes toch nog een ree uit het bos kwam. In de middag waren het twee nijlganzen die aan de andere kant van de poel geapoorteerd moesten worden. Een leerzame dag met mooi hondewerk.

  

9 januari 2015

De eerste vergadering van 2015 van de Jachtcommissie is weer een feit. De taken zijn weer verdeeld. Wim organiseert de veldwedstrijd in Markelo. Samen organiseren we de oefendag. De MAP op 3 oktober wordt georganiseerd door Tamara en Allard Muller. En natuurlijk verzorgt Tamara voor alle proeven, muv de veldwedstrijden het secretariaat. Het is altijd veel werk, en ontzettend leuk om te doen. 

 Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links