Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
A-nest: Misthy x Heros
B-nest: Misthy x Mac
U wilt een pup?

Een bracco of weimaraner pup van Van het Raedthuys. Hoe gaat dat in zijn werk? De eerste stap is goed rondkijken op onze site. Spreekt de site u aan, onze honden en onze kijk op honden, neem dan contact met ons op. Per mail via info@vanhhetraedthuys.nl of telefonisch 06 11 95 02 13 (nummer van Tamara, omdat Wim overdag slecht te bereiken is).

Na dit contact sturen wij u onze vragenlijst op. U hebt immers al een beeld van ons gekregen middels onze site en wij krijgen graag een beeld van u. Wij kunnen dan lezen wat uw wensen zijn voor en met een pup van Van het Raedthuys.

Afhankelijk van de planning voor een nest zullen we een afspraak maken om kennis te maken met elkaar. U kunt dan ook kennis maken met onze honden. De afspraak kan bij ons thuis zijn of ergens in het land voor een wandeling, net wat ons beide het beste past.

Als we u opnemen op de wachtlijst, dan zullen wij u regelmatig informeren over de vorderingen met het geplande nest. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden op onze facebookpagina, dan krijgt u ons volgen tijdens al onze bezigheden met de honden.

Op de vragenlijst heeft u aangegeven of u voorkeur heeft voor een teefje of een reu, of het u wellicht niet uitmaakt. Pas als de bevalling is geweest, dan weten wij hoe de verdeling van teef en reu is, en dat is het moment dat wij gaan bepalen wie in aanmerking komen voor een pup. Natuurlijk zullen wij u daar zo spoedig mogelijk over informeren. 

Twee weken na de bevalling bent u van harte welkom om puppies te komen knuffelen. De leukste periode voor u als toekomstig baasje.

In de periode van opgroeien bij ons, zullen wij zoveel mogelijk doen om een gezonden en stabiele pup aan u mee te geven. Dat houdt in dat wij de pup laten wennen aan allerlei zaken, zoals autorijden, stofzuiger, kinderen, andere dieren, en de fluit. Daarnaast laten wijze kennismaken met de verschillende soorten wild, waar zij later eventueel mee in aanraking kunnen komen, zoals kraai, eens, fazant, gans en konijn.

Ook kijken we tijdens de periode van opgroeien, goed naar het individuele gedrag van de hondjes. Zo maken wij een inschatting van het karakter. Tegen het einde (week 7) laten wij een puppy-gedragstest uitvoeren door een erkend iemand die de pups niet kent. Deze persoon geeft een voorspelling van het gedrag naar de toekomst. Op basis van onze eigen ervaringen, de uitkomst van de puppytest, zullen we een keuze maken van welke pup naar welke eigenaar gaat (u mag dus niet zelf kiezen). Wij doen dit om de kans op succes tussen u en het nieuwe gezinslid zo groot mogelijk te maken. We voorkomen hiermee dat uw persoonlijke voorkeur slechts gebaseerd wordt op uw favoriet kleur (het bandje), en deze meeweegt in de keuze voor een pup.

Nadat de combinatie eigenaar en pup bekend is, informeren wij u daar uiteraard over. Na 7,5 a 8 weken mogen de pups met u mee naar huis. We maken daarvoor een afspraak op een datum met een tijdstip. Als u komt om de pup op te halen, dan drinken we nog een kopje koffie en maken we de papieren in orde. U krijgt van ons een puppy-pakket mee. De exacte inhoud blijft een verrasing, maar er zitten zaken in die u in ieder geval de eerste dagen op weg helpen om de overgang naar het nieuwe huis zo goed mogelijk te laten verlopen. 
Als u de pup meekrijgt, dan is hij ingeent, meerdere malen ontwormd, gechipt en is een DNA-profiel gemaakt volgens de regels van de Raad van Beheer (ISAG 2006-model) en heeft hij een stamboom. U krijgt zijn Eurpoees dieren-paspoort mee naar huis met daarin de bewijzen van enting en ontworming.

Dan is het moment daar en mag de pup met u mee naar huis. Wij nemen afscheid van de pup, wensen u alvast ontzettend veel puppy-plezier en houden uiteraard contact over het wel en wee van de pup bij u in uw gezin. Na een aantal maanden proberen we elkaar weer te zien of bij u thuis of tijdens een gezamelijke wandeling met het gehele nest. Daar verheugen wij ons nu al op.
 Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links