Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
wat nog komen gaat
wat is geweest 2015
wat is geweest 2013
wat is geweest 2014

22 november 2014
Op die dag hebben wij geholpen bij de Provinciale Jachthonden Proef van de gewesten Noord Brabant en Zeeland. Op een prachtige locatie en aangepast vanwege de uitbraak van de vogelgriep op 16 november 2014, Fort Sabina te Heiningen. We hebben op beide A-proeven geholpen en mooi hondewerk gezien. Wim heeft zlefs nog een hond bevrijd, de zwarte labrador van Arianne van Willigen had zich compleet vast gelopen in een schapenhekje, toen hij te water ging. Wim was er gelukkig op tijd bij. De proef werd afgebroken en Arianne mocht later een nieuwe poging doen.

10 november 2014
De Nimrod, wedstrijd der wedstrijden voor het werk na het schot. Een prestieuze wedstrijd waar voorjager en hond alleen op uitnodiging aan mee mogen doen. Maximaal 18 honden streden dit jaar in Earnewald om de titel, maar het mogen meedoen geldt al als een enorme eer. Tegen iedere deelnemer wordt opgekeken en vraagt menigeen zich af of zij het ooit zover gaanm schoppen. Onze speciale aandacht gaat die dag uit naar Lisette Vermaeten met Tirsa, zij eindigen die dag als 9e met de beste staande hond, een prestatie om super trots op te zijn.

9 november 2014
In het hoge noorden is voor het 3e jaar achtereen de Zweet- en Sleepspoorproef georganiseerd. 1 van de drie proeven die de weimaraner moet halen om voor het Predicaat Natuurlijke aanleg in aanmerking te komen. Met een beperkt aantal deelnemers worden de proeven afgelegd, een zweetspoor en een sleepspoor van zowel haar als veerwild. Het is een geslaagde dag met uiteindelijk 6 diploma's.

8 november 2014
We zijn uitgenodigd om eens een Hubertus-mis mee te malen in het Belgische Weelde. Wat een bijzonder belevenis, in een prachtig klein sfeervolkerkje, dat bomvol zit speciaal voor deze mis, kijken we onze ogen uit. De pastoor verteld het verhaal van de schepping geheel op zijn eigen humorvolle wijze. Tijdens de mooie klanken van de jachthoornblazers, wordt het wild binnengebracht. Misthy die tot dan toe redelijk rustig is, wil niks liever dan naar het voor haar neus bungelende wild. Na de mis worden de honden buiten gezegend met wijwater en gaan we met zijn allen naar een naastgelegen zaaltje waar "gekuist" wild geveild wordt voor een goed doel. Het bier is gratis, niet te geloven volgens die hollanders. 1 ding is zeker, volgend jaar weer.

19 oktober 2014

Op het strand van Kijkduin wordt er dit jaar gewandeld, een supergrote groep. En natuurlijk na afloopt nog de strandtent in.

  


17 oktober 2014
Misthy is weer loopes geworden, daar zijn we erg blij mee. Alles functioneert dus weer zoals het hoort en kunnen we het fantaseren weer omzetten in het serieus voorbereiden van een nestje met haar in 2015. Gepland staat het nu voor halverwege 2015.

11 oktober 2014
Traditiegetrouw wordt de Jonge Hondendag van de WSH gehouden in Manege de Fruithof te Heteren. In een gemoedelijk sfeer worden de jonge honden en eventueel aanwezige nestgenoten en vaders en moeders gekeurd. Er is ruimte voor uitleg door de kerumeesters en ringmeesters, zodat ook de onervaren "voorbrenger" toch zijn hond tot zijn recht kan laten komen. Wim bemand de kraam van de jachtcommissie en probeert zo goed mogelijk uitleg te geven over waar de weimaraner voor bedoeld is en waaar hij zo veel plezier aan kan beleven.

4 oktober 2014

Het is weer tijd voor de MAP (Meervoudig Apporteer Proef) wederom bij de Blousberg te Heerle. Er staat veel op het spel bij deze MAO, er doen vele potentiele NIMRoD deelnemers mee. Er wordt een mooie strijdgestreden en de MAP wordt gewonnen door een oud-trainingsmaatje van Wim, Lisette Vermaeten met haar langhaar Tirsa, mede hierdoor nam ze uiteindelijk deel aan de NIMROD op 10 november.

  


12-14 september 2014
Wat een belevenis was dat, de eerste Mondiale van de Bracco Italiano in Italie, van 12 tot 14 september georganiseerd door de SABI. En wij waren erbij, onze vakantie erom heen gepland en dit hadden we voor geen goud willen missen. DE gelegenheid om vele bracco's te zien, hun eigenaren te ontmoeten en dat allemaal in La Bella Italie. Van over de hele wereld reisden Bracchi fanaten af naar Italie. Het begon  op vrijdagmiddag met een lezing en een diner, gevolgd door de parade door de straten van San Giminiano op zaterdagochtend, onder leiding van trommelaars en vlaggeniers. Daarna op het plein in San Giminiano de exterieurkeuring en in de avond het galadiner. En als afsluiter op zondag de veldwedstrijd op de heuvels in Toscane met de prijsuitreiking in het stliltetheater van Layatico. Slechts een klein aantal foto's die nauwelijks weer kunnen geven hoe het was. Veel nieuwe mensen ontmoet uit een diversiteit aan landen, mooie bracco's gezien, heerlijk gegeten en ontelbare indrukken op gedaan.

7 september 2014
De officiele KNJV-proef georganiseerd door de WSH. Op het terrein van de familie Hectors, waar we al jaren te gast zijn. Een prachtigebwarme dag met mooie resultten van vele weimaraners. Ook zijn er teleurstellingen te verwerken bij sommige deelnemers, maar na een arm om iemands schouders, weten ze allemaal dat ze toch met de leukste hond weer naar huis gaan.

  

23 augustus 2014
De BIC organiseert voor de tweede keer een veldwerkinstructiedag. Onder leiding van een officiele keurmeester wordt aan iedere deelnemer theoretische kennis overgedragen en krijgt iedreen ruimschoots de gelegenheid om van het veldwerk te proeven en te groeien. Onze huiskwartels dienen als "voorstaanwild". Het is wederom mooi om te zien dat de jangen honden groeien in het voorstaan bij het kooitje. En als klap op de vuurpijl mogen broer en zus als koppel even door het veld, wat was dat genieten.

   


16 augustus 2014
KNJV proef Tull en 't Waal. De enige KNJV-proef waar ik ingeschreven heb, niet omdat ik hem nodig heb, maar omdat ik graag wil laten zien dat Misthy en ik het kunnen, nog een hoge B halen. En dat doen we, na een seizoen met plezier getraind te hebben, halen we een B-diploma met 70 punten. Irja haalt met Maxim haar eerste C-diploma, we zijn blij.

  9 augustus 2014
Oefendag voor de KNJV-proeven in Heerle georganiseerd door de Vereniging de Weimarse Staande Hond (WSH) op het terrein van Ben en Lenie Hectors. Wim en Tamara zijn de organisatoren van die dag, waarbij het doel intrainen voor de echte KNJV-proef op 7 september is en de verenigingskeurmeesters hun uiterste best doen om een deelnemer nog iets te leren. Voor onze honden Misthy en Pralina niet de meest leuke dag, want zij mogen niet meedoen.

   


20 juli 2014
De Bracco Italiano Club zomerwandeling. Heerlijk ongedwongen wandelen met bekenden en onbekenden die de liefde voor de Bracco delen. Het wordt altijd aangekondigd op de facebookpagina van de BIC. Dit keer een zeer beperkte opkomst, maar niet minder gezellig.

28 juni 2014
Kampioensclubmatch van de Bracco Italiano Club te Strijen, net als voorgaande jaren op Countryfair Hoeksche Waard. Meteen een leuke mogelijkheid om kennis te maken met meerdere aspecten van de jacht en het buitenleven. Dit keer met de nederlandsche keurmeester de heer G. Mensink. Een week ervoor hebben we nog even een traininkje gedaan bij Mireile Martensom omdat Pralina meedoet met haar bijna 8 jaar. De keurmeester is erg over haar gangwerk te spreken voor haar leeftijd. Ze krijgt een Uitmuntend en we verlaten tevreden de ring.

 

1 juni 2014
De Dummy Apporteer Proef georganiseerd door de WSH, dit keer met als locatie Breukelen. Een mooi terrein waar leuke proeven zijn uitgezet. Een proef met steeds twee apporten van een dummy per proef. Een goede dag met mooie resultaten.

  
 

11 mei 2014
Clubmatch van de Weimaranervereniging, was dit jaar een regenachtige dag. We hebben de stand met de jachtcommissie bemand. Een erg gezellig dag waar we zoveel mogelijk weimaraner-gekken proberen te enthousiasmeren en informeren over het werken met hun hond.

28 april 2014
Bij Misthy wordt een keizersnede gedaan, helaas is het mis gegaan met het nest van Misthy. Voor meer informatie zie de pagina puppies.

26 april 2014
Veldwedstrijd Novice en Jeugd in Steenbergen georganiseerd door de Vereniging Weimarse Staande hond. Wim en Hans hebben de begeleiding van de twee groepen gedaan. Dit blijft voor ons een bijzonder plek, omdat dit de wedstrijd en locatie is, waar wij elkaar ontmoet hebben in 2012. De wedstrijd heeft een goed verloop, in beide klassen vallen kwalificaties en er is ruimschoots wild aanwezig, erg belangrijk voor de organisatie, want zonder wild geen kans op kwalificaties. En ook al zit het er en wordt het niet getoond door gebrek aan kwaliteit van de honden, dan zal de organsiatie daar op worden aangekeken. Dus het is heel fijn als er voldoende wild gesignaleerd wordt. Ook dit keer stelde Steenbergen de WSH niet teleur.

13 april 2014
De Appel en Apportproef is gehouden in Kuinre, wat een leuke nieuwe locatie. Een leuke proef waar de hond al wel wat ervaring voor moet hebben. Voor de meer gevorderden is er de Roofwild Apporteerproef en ook krijgt de hond de gelegenheid om te laten zien of hij aanleg voor verdedigingsdrang heeft. Wim heeft als aspirant keurmeester zijn taak gedaan en Tamara heeft het secretariaat bemant. Het was een zeer geslaagde dag. Het weer zat mee, veel diploma's en tevreden deelnemers. Kortom voor herhaling vatbaar op die locatie volgende jaar.

  
 


12 april 2014
De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Weimarse Staande Hond (WSH), waarbij Misthy en Tamara het Predicaat Natuurlijke Aanleg kregen uitgereikt. Trots als een paauw, want in 1 jaar (2012, de uitreiking heeft wat op zich laten wachten, maar wat in het vat zit verzuurt niet....) hebben Misthy en Tamara alledrie de vereiste verenigingsproeven gehaald.

  

6 april 2014
De Algemene Ledenvergadering van de Bracco Italiano Club (BIC). Op de jaarlijkse vergaderin worden de stukken over het voorgaande jaar goedgekeurd en dit jaar de bestuurswissel van de voorzitter. Rob van der Schaft gaf zijn hamer door aan Anika Corpeleijn.30 maart 2014

De voorjaarswandeling van de weimaranervereniging. Dit keer was de locatie het strand van Ijmuiden. Er waren dit keer 74 weimaraners op deze mooie dag met hun baasjes naar Ijmuiden gekomen. Via de duinen kwamen we bij het strand uit en daar bleef de zon gelukkig schijnen ondanks al het grijs dat er opeens was langs het water.

     

27 maart 2014
Wim heeft met Pralina weer een wedstrijd, dit keer in Alphen (Noord-Brabant. Het blijft een lastig spelletje, want ook deze keer lukt het hen niet om een kwalificatie in de wacht te slepen. Tamara is deze keer niet mee, immers er moeten vrije dagen gespaard worden voor de pups. Dus heeft Wim gezelschap van Milan. Die heeft dan ook een keer gezien waar we zoveel tijd in steken.

 


26 maart 2014

De echo is achter de rug, en we hebben zekerheid, Misthy draagt pups bij zich. We zijn heel blij, alhoewel het nog moeilijk te geloven is. Kijk voor meer informatie over dit nest van Misthy x Heros op de pagina puppies/misthy x heros. Wil u in aanmerking komen voor een pup, neem dan contact met ons op.

 


22 maart 2014
Weer een onverwachte uitnodiging om mee te doen aan een veldwedstrijd voor Wim en Pralina. Dit keer in Diessen, georgansieerd door de Vereniging van de Drentse Patrijshond. De keurmeester was Pieter Rooijakkers, een deskundige keurmeester, die altijd een mooi verslag doet van de wedsstrijd. Op deze velden zit altijd patrijs, ook die dag, echter waren ze aardig ril. Dat houdt in dat ze lastig vast te zetten zijn. Pralina mocht twee akkers bejagen, waar de wind schuin op stond. De loop werd op een vervelende manier onderbroken, door een wat agressieve huishond die met zijn vrouwelijke baasje langs het veld liep. In een ander veld gestart, waar de wind wat draaide. Pralina kwam niet meer in haar loop, met als gevolg dat Wim de patrijzen deed opgaan, toen hij de windrichting wilde nagaan.

21 maart 2014

De Weimarse Staande Hond organiseert weer een veldwedstrijd, dit keer op de velden rondom Markelo. We treffen het niet met het weer, de hele dag regent het. Iedereen heeft het koud, maar dat weerhoudt ons er niet van om van het hondewerk te genieten. Ingepakt in regenkleding en met een goed humeur komen we de dag goed door. Tussen de middag warmen we goed op onder het genot van een heerlijke kop hete soep. Na de lunch zien we drie koppels patrijs, maar het lukt geen enkele hond om ze vast te zetten. Met het koppel dat we 's ochtends gezien hebben, komt het totaal op vier. Een mooi aantal gezien de weersomstandigheden. Over de hazen hebben we het maar niet, die zijn er te veel om te tellen. Er is maar 1 hond die de ernorme verleiding niet kan weerstaan. En toch beinvloed het de loop van bijna iedere hond. Ze komen niet in hun quete en hebben veel aandacht voor de voetverwaaing. Er vallen geen kwalificaties, de meest aansprekende hond volgens keurmeester Peter Eering is Cas van Valkensteijn de langhaar weimaraner van Dolf de Snoo. Deze hond laat in drie lopen mooi aanvallend werk zien, waarbij hij steeds op volle snelheid het wild tracht te vinden. Wim en Tamara kijken, als mede-organisatoren terug op een geslaagde veldwedstrijd, tot volgend jaar.

 

15 maart 2014
Tamara gaat samen met Irja en Misthy en Maxim wandelen in fazantenland. Irja wil graag dat Maxim wat meer durf krijgt in haar eentje, dus zonder de roedel en dat ze gaat zwemmen. Nou dat laatste hebben we geweten. Misthy was over gezwommen achter de fazantjes aan en ineens neemt Maxim een jump. Niks voorzichtig te water, in een keer een snoekduik en koppie onder, vervolgens het puppyspartelen en zo achter Misthy aan. Omdat ze ook weer terug moest, kon Irja het die keer mooi vastleggen op camera. Wat hebben wij gelachen, wat kunnen die gekke beesten je verrassen!!

     


11 maart 2014
Wim is een hele week met Pralina in Italie geweest. Samen op avontuur, mee doen met de Raduno en orienteren op een bracco-pup. De Raduno bestond uit een exterieur-keuring op zaterdag en een veldwedstrijd op zondag. Pralina haalde een 3e uitmuntend in de show en mocht in de veldwedstrijd een half uur lopen. Helaas heeft ze geen fazant gevonden. Wim was erg onder de indruk van de vele bracchi die er bij elkaar waren en heeft mooi trotte gezien. Een hele happening waar de kopstukken van de italiaanse fokkers helaas ontbraken, maar in september gaan we samen naar de Mondiale. Daar kijken we nu al naar uit. De eerste contacten voor een pup uit Italie zijn ook gelegd. Kortom een mooie en vruchtbare week.

    

    


8 maart 2014
Onverwacht kan Wim met Pralina deelnemen aan de veldwedstrijd van de Vereniging voor de Drentse Patrijs Hond te Hilvarenbeek. We zien veel deelenemers van 7 maart weer terug. Dat is een van de redenen waarom het vaak zo gezellig is. Het weer helpt ook ernomr mee die dag. Tussen de middag picknicken we in de zon gezellig met elkaar. Meteen na de lunch heeft Wim met Pralina de beurt. Ze zullen die dag de enige zijn die patrijs vinden, maar helaas door een voorjagersfout gaan de patrijzen vroegtijdig op..... kwalificatie verspeeld, helaas.

  

7 maart 2014

De eerste veldwedstrijd van het jaar voor Wim en Pralina in Chaam bij de Vereniging Weimarse Staande Hond. In de omgeving van Chaam waar we dit jaar te gast waren, zat veel patrijs. We hebben wel 6 koppels en een enkel hoen gezien. Helaas lukt het maar weinig honden om de kansen op deze prachtige soort te benutten. Er werd een kwalificatie Zeer Goed uitgereikt aan Hera van Hans en Fred van Marion kreeg een Eervolle Vermelding met zijn Belle.


6 maart 2014
De lezing over Ganzenbestrijding door Tok Poortvliet, de zoon van Rien Poortvliet, was echt interessant en leuk. Tok maakt veel gebruik van zijn "youtube"-filmpjes tijdens zijn lezing. Die zijn zeer vermakelijk en leerzaam. Tok praat net zo leuk als hij schrijft in De Nederlandse Jager, het blad dat je tweewekelijks ontvangt als lid van de knjv. De lezing liet zien hoeveel er veranderd is in de ganzenstand van 40 jaar geleden en nu. Daarnaast pleit Tok ervoor om altijd een hond mee te nemen als je op jacht gaat, een uitspraak naar ons hart. En hij heeft zelf een hond uit duizenden, het samenspel wat Snip en Tok laten zien is echt prachtig.  Kortom een echt aanrader om naar toe te gaan als je de kans krijgt.


1 maart 2014
Alweer 1 jaar getrouwd, wat vliegt de tijd. We gaan weer naar Terschelling, met het bovenste deel van de bruidstaart in onze rugzak. Die hebben we met Rientse, de paardenman opgepeuzeld. Hij heeft Wim geholpen met het aanzoek en ook het vervoer op de bruiloft verzorgd.

 

27 februari 2014
Na een aantal bezoeken aan DE dierenartskliniek voor fertiliteit in Sleeuwijk is het zover. Misthy kan gedekt worden. We informeren de reu-eigenaar en reizen af naar Duitsland. Op 27 februari is er een geslaagde dekking. Nu is het aan moeder natuur en duimen we voor een dracht, een gezonde dracht en gezonde pups uit de combinatie Felisin's Diosa Deidre x Heros vom Leymborgh. Rond 30 april verwachten wij de pups. Dat is tevens de dag waarop wij elkaar in 2012 voor het eerst ontmoet hebben.
Voor meer informatie kijk op de pagina Misthy x Heros bij puppies. Wilt u in aanmerking komen voor een pup, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze gegevens vind u op de pagina contact.


22 februari 2014

De veldwerkinstructiedag van de BIC, georganiseerd door Nelleke Hazenberg. Een geslaagde dag voor een flink aantal honden die konden proeven aan het veldwerk en voorstaan op kwartels. De voorjagers die veel zagen en leerden van de theorie, alles onder leiding van keurmeester Cor Woets. Een goede opbouw van de dag met als hoogtepunt het vinden van de kwartels in het hoge gras. Sommige reageerden onwennig bij het eerste kooitje, en gingen vervolgens trefzeker op het tweede kooitje af bij verwaaiing van het wild. Je zag ze bijna denken, "Oooh, is dat de bedoeling".

 

14 februari 2014
Op Valentijnsdag 2010 is Misthy geboren als groene pupje bij Irja Schierbeek van Felisin's. Hieper de piep hoera, alweer vier jaar!


 

6 februari 2014
De jaarlijkse Jagd und Hund beurs in Dortmund. De jachtbeurs met oneindig veel stands over alles wat met de jacht te maken heeft. Wim maakt er een traditie van om zo rond 15.00 uur bij het podium in de buurt te zijn. Dan is er "de rashondenparade". De Bracco Italiano is meestal niet of weinig vertegenwoordigd en ach als Wim zijn ras kan promoten, dan laat hij dat niet na. En hij krijgt het speldje voor zijn deelname.....een kinderhand is gauw gevuld.

 

26 januari 2014
Winterwandeling van de BIC. We reizen dit keer af naar Noordwijk om daar met een paar fanatieke bracco-fielen te struinen over het strand.Pralina kijkt maar even de andere kant op ;-). Hieronder wat foto's van een andere kant. En Wim, .... die is verknocht aan Lola.

  


De neus van Pralina werkt altijd!!

19 januari 2014
Wintertraining van 't Sticht. Nog maar even wat sfeerplaatsje van de serieuze training die traditiegetrouw wordt afgelsoten met een gezamelijk bakje koffie.

  


10 januari 2014
Vergadering Jachtcommissie van de WSH. Alle plannen voor 2014 zijn afgestemd en de taken verdeeld. Wim & Tamara organiseren de oefendag voor de KNJV-proeven op het terrein van Ben & Lenie Hectors op 9 augustus 2014. Voor de overige proeven kijk op de website van de Weimaraner Vereniging

5 januari 2014
De eerste wintertraining in het nieuwe jaar zit er weer op. Een goed begin van het nieuwe jaar met mooie plannen en een bijzonder apport door Pralina.Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links