Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
U wilt een pup?
B-nest: Misthy x Mac
A-nest: Misthy x Heros

Het eerste nest van kennel Van het Raedthuys heeft een dramatische afloop gehad. Op 25 april bleek bij de rontgenfoto dat er nog slechts 1 pup aanwezig was in de buik van Misthy. Na een zorgvuldige echo van ruim vijf minuten konden we geen hartslag vinden bij de pup. Na een weekend wachten op de natuurlijke bevalling, die leek te zijn ingezet, is er op maandag 28 april een keizersnede gedaan bij Misthy om de pup uit de baarmoeder te halen. (Wij hebben besloten de pup geen naam te geven, maar uit respect naar de overleden pups en de vruchten die het niet gehaald hebben, de letter A als vergeven te beschouwen. Een volgend nest zal de letter B als eerste letter van de naam gaan dragen.) 
Niets heeft ons gedurende de begeleiding van Misthy doen twijfelen aan het verloop en wij hebben alles gedaan waarvan wij achtten dat het noodzakelijk was om gezonde pups geboren te laten worden.

Misthy knapt gelukkig goed op na de operatie, de wond geneest goed. Bij de keizersnede is een biopt genomen uit de baarmoeder van Misthy en de pup is aangeboden in Utrecht, om onderzoek op te doen. Wij nemen onze taak als fokker zeer serieus en willen alles in het werk stellen om gezonde pups op de wereld te zetten. Voor ons zijn de uitslagen van de onderzoeken daarom van groot belang om te bepalen of we nog een keer een dekking gaan doen met Misthy. Vooralsnog zien wij geen aanleiding om dat niet te doen.

Ook op deze plek willen wij iedereen bedanken die ons tijdens de dracht en bij de vervelende afloop daarvan heeft gesteund en bijgestaan met advies. Ook bedanken wij de mensen die zich aangemeld hadden voor een pup van Misthy en het in ons gestelde vertrouwen door hen. En uiteraard Dierenkliniek Sleeuwijk voor al hun betrokkenheid en zorgvuldige begeleiding vanaf de loopsheid tot en met de keizersnede.

Inmiddels is alle administratie afgehandeld en staat alles weer ingepakt om hopelijk volgend jaar weer uitgepakt te worden voor een volgend nestje van Van het Raedthuys.
 

 23 april 2014
Ook het bezoek voor een pup van Misthy gaat door. Het is wel een fijn gevoel dat mensen graag een pup willen van ons lieve mooie meisje.

22 april 2014
Wim en ik hebben nog een aanpassing aan de kist gedaan. Door de lamp in een standaard onder de kist te schuiven, wiebelde de kist en maakte de lamp lawaai. Dus heeft Wim een mooie bodemplaat gemaakt, de kist staat hartstikke stevig zo, de vloer is meer beschermd en geen afleidende geluiden meer als Misty zich beweegt in de kist.
En het is zo bijzonder, we zetten de kist weer op zijn plek en Misthy ging er meteen weer in liggen, zo hij is weer terug. Ze heeft zo in de gaten dat het voor haar is allemaal. Zonder woorden praten we genoeg. Pralina wordt ook uit de kist gestuurd als zij er in gaat liggen, vanaf dit weekend is het de plek voor Misthy alleen.

21 april 2014
We zijn begonnen met twee keer per dag de temperatuur op te nemen, op zaterdag 26 april ga ik dat opvoeren naar 4 keer per dag, zodat ik de "dip" opmerk. Na het constateren van de dip, meten we ieder uur, zodat ik kan merken of hij geweest is of nog moet komen. En dan wordt het spannend, de bevalling is in aantocht. De temperatuur is de beste voorspeller. Daarnaast zijn er nog wel andere kenmerken, zoals melkproductie, graven in de kist, niet meer eten, niet meer van mijn zijde willen wijken, maar die zijn een stuk minder precies en/of betrouwbaar.

20 april 2014
Misthy lag heerlijk in het paaszonnetje op de bank even heerlijk knuffeltijd en gluren of ik haar buikje zag bewegen. En ja hoor, heel klein nog, maar er was af en toe wat te zien. Ik heb die dag ook gebruikt om azo veel mogelijk spulletjes klaar te zetten, zodat het straks allemaal klaarstaat. Dekentjes en lakens gewassen (en bijna gestreken), kortom het gaat er steeds meer op lijken.

18 april 2014
Ik krijg toch steeds meer het idee dat Mishy niet op 30 april zal bevallen, maar een dag of twee later. Ik heb ook mede daarom de afspraak voor de rontgenfoto verzet naar vrijdag 25 april. Dan zullen we dus weten hoeveel pups er in de buik van Misthy zitten.

17 april 2014
De lamp boven de werpkist gehangen en getest of de temperatuur op de juiste hoogte is op de plek waar de pups er straks lekker onder gaan liggen. De lamp hangt om die reden ook aan 1 kant van de kist, zodat Misthy rustig aan de andere kant kan liggen, zonder dat ze het te warm krijgt.

16 april 2014
Deze keer is Misthy duidelijk gegroeid 1,5 kilo en is ze in totaal 5 kilo gegroeid, dat is wel 17% van haar lichaamsgewicht. We vinden het wel grappig, want Pralina is met haar 32,5 kilo nog steeds zwaarder dan Misthy. De buikomvang (wel steeds gemeten dicht bij de heup) is 62 cm. Het bezoekje aan de dierenarts vind ze nog steeds niet fijn, ze wil iedere keer nog steeds zo snel mogelijk naar buiten.

13 april 2014
Bij de Appel- en apportproef heeft Misthy zich vreselijk misdragen. Er was geen tas veilig voor haar. Om de haverklap kwam ze weer met iets eetbaars uit iemands tas aangelopen. Ik heb zelfs een keer brood in een rugzak teruggedaan, waarvan ik niet wist of het ook uit die rugzak kwam....

9 april 2014

Het is weer weegdag woensdag, Misthy weegt nu 28 kilo, dus weer een kilo erbij, ook met haar buikomtrek gaat het gestaag de goede kant op, 59 cm nu. Op het zicht lijkt ze nog niet zo dik, maar als ik kijk naar foto's van een niet-zwangere Misthy, nou dan is het verschil overduidelijk.

6 april 2014
We hebben de werpkist opgehaald bij Hans en Monique, en natuurlijk meteen opgebouwd. Nu nog lekker met het kussen erin, zodat ze het een lekker plekje gaat vinden. Ook Pralina mag er nu nog in, strakjes niet meer, dan is het de plek van Misthy. Toch gek een bak met een hekje erom heen, meteen een plekje om te claimen.

5 april 2014
We hebben het deze week extra druk met bezoek van toekomstige baasjes van de pups. Nu we zeker weten dat Misthy drachtig is, willen we graag kennis maken met iedereen. We vind het belangrijk dat de pups goed terecht gaan komen in hun nieuwe huisjes. Als de pups er zijn, dan mag iedereen weer komen als de pups ten minste twee weken oud zijn. Buiten een heel select gezelschap zal iedereen het tot die tijd moeten doen met de foto's op de site of facebook-pagina. Dit vinden wij belangrijk voor de gezondheid en hygiene van de pups, omdat ze in die periode heel kwetsbaar zijn.

2 april 2014
Het is weer woensdag dus gaan we weer langs de dierenarts, waar we mogen wegen buiten het spreekuur om. Dat is fijn van onze dierenarts. Misthy is al een hele kilo aangekomen en weegt nu 27 kilo. Bij het meten van haar buikomvang is ze toch 2 cm in omgvang gegroeid, 57 cm rond. En je kan aan Misthy zien dat ze het heel leuk vind bij de dierenarts, not. Hopelijk helpt het steeds er naar toe gaan, even op de weegschaal, eigenlijk niets doen dus, koekje incasseren en weer gaan.

 


29 maart 2014
We zitten lekker buiten op een heerlijke dag en wij zien nu echt wel dat Misthy een bescheiden buikje begint te krijgen. En s'avonds showt ze ons haar geschoren buik op een heel andere manier....

 

26 maart 2014

Jippie, Misthy verwacht pups. Er zijn er genoeg geteld om van een mooi nestje te spreken. We hebben zelfs de hartjes zien kloppen. Wat een rare gewaarwording, omdat we nog niets zien aan het uiterlijk van Misthy. Haar gedrag is inderdaad anders dan anders, maar zolang we geen zekerheid hadden, dachten we steeds dat is "wishful thinking....". Nu is het een feit, rond 30 april hopen we een gezond nest met nakomelingen van Misthy en Heros te verwelkomen.

 

 

23 maart 2014
Na twee keer wegen, is er nog nauwelijks iets te zien aan Misthy. We zijn vier weken na de dekking, haar gedrag is echt wel anders. Misthy is meer aanhankelijker, slaapt meer en is vervelend met haar eten. Ze lijkt hongerig en laat dan toch haar brokken staan.

Stamboom
Op 27 februari was het dan zover. De dekking van Felisin's Diosa Deidre "Misthy" door Heros vom Leymborgh. Na een moeilijke start op woensdag 26 februari, was het op donderdag met hulp van Irja Schierbeek (Weimaraner kennel Felisin's te Huizen) snel gepiept. De opluchting was groot, nu is het aan moeder natuur. Eind maart weten we of de dekking gelukt is en Misthy pups bij zich draagt. De pups krijgen de volgende stamboom.

“Pups A-nest” Van het Raedthuys

Heros vom Leymborgh

Jerosch vom Entenstrich

Arto vom Nollenwald

Athos vom Hohenrein

Freya vom Bodanwald

Mascha vom Vosstruben

Groll vom Munsterland

Freya vom Entenstrich

Pia vom Barental

Dax von der Schelmelach

Butz vom Wiesengrund

Bella vom Wasen

Ikea von Aeskulap

Cent vom Pfadelsberg

Fanni von Aeskulap

Felisin’s Diosa Deidre

Felisin’s Paper Birch

Classic Dream’s Talk of the Town

Arto vom Nollenwald

Cottilion’s Acumen-Ambria

Zoey vom Reinardswald

Toyo-Lonely vom Reinardswald

Odine vom Reinardswald

Elissa Isis v.d. Pauwenkamp

Nick vom Goldenen Grund

Heiko von der Kampfheide

Chauke zur Uhlenflucht

Blind-Date Esrah v.d. Pauwenkamp

Aron vom Wolfsstall

Celine Isis vom

Stapelbroek

 


De eerste ontmoeting
Na het eerste kusje op 30 november volgt begin 2014 de dekking van Misthy met Heros vom Leymborg. Heros is een goede gebouwde gezonde weimaraner van 6 jaar oud, die inmiddels zijn sporen in de jachtpraktijk en op wedstrijden verdiend heeft. Heros komt uit goede duitse lijnen en heeft derhalve een mooie stamboom. Hij leeft in huis op de Hoeve van zijn baas en bazin, waar regelmatig kinderen komen. Hij is erg gehoorzaam en rustig in huis. Voor zijn baas heeft hij veel aandacht en gaat regelmatig met hem mee op jacht.Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links