Home

Over ons

Rasstandaard

Onze honden

Puppies

(Jacht)Training

Nieuws

Contact

Favoriete links
Gehoorzaamheid
Veldwerk
Apporteren
Ringtraining
Zweetwerk

Jagerstaal voor bloed is "zweet". En zweetwerk is het werk dat de hond verricht na het schieten van (grof)wild dat wegvlucht. Dit wild, laat een spoor van bloed na. Via de aanschotplaats en de bloeddruppels spoort de hond het aangeschoten stuk wild op.
Overigens wordt er veel nazoek gedaan naar aangereden wild. Dan is er vaak niet eens bloed, maar vindt de hond het aangereden dier middels het (angst)zweet dat vrijkomt via de zweetkliertjes. Dit nazoeken/opsporen gebeurt aan een lange lijn, een zogenaamde zweetlijn met een speciale halsband, waardoor de luchtpijp van de hond goed vrijblijft.

Tijdens het opsporen van het wild, werkt de hond zelfstandig en is het belangrijk dat de voorjager goed "zijn hond leest". Dat lezen is kijken naar de houding van je hond en daaraan afzien of de hond nog op het spoor zit of er inmiddels vanaf is geraakt. Een zeer inspannende bezigheid voor de hond, waarbij hij voortdurend op de toppen van zijn concentratie bezig is.

Dit werk wordt veel door de specialisten gedaan zoals bijvoorbeeld de bayrischer gebirgsschweizhund. De staande honden zijn allrounders dus de Weimaraner en Bracco kunnen met hun uitstekende neus hier ook op getraind en ingezet worden.

Voor dit werk worden trainingen gegeven. o.a. bij honden op het spoor van Rosemarijn Gelauff.
 

    
 Home
Over ons
Rasstandaard
Onze honden
Puppies
(Jacht)Training
Nieuws
Contact
Favoriete links